Storytelling met flyers en gadgets

Voor Hagelandstroomt ontwikkelde Pergamino een lokaal en duurzaam gemaakte flyer die eveneens een nuttige gadget is, nl. een notitieboekje om je ideeën rond duurzame energie voor je bedrijf, in te noteren.

SITUERING HAGELANDSTROOMT

HagelandStroomt werkt momenteel een project uit voor kmo’s in het Hageland, die hun energieverbruik willen terugdringen en efficiënter met energie willen omgaan.

In het project kan HagelandStroomt 8 kmo’s begeleiden gedurende 2 jaar. Het project wordt ondersteund met een subsidie door de provincie Vlaams-Brabant.

Toen de vraag van HagelandStroomt kwam, zat het project in de wervingsfase: het zoeken naar de 8 kmo’s die mee willen doen en hun energieverbruik willen verminderen en verduurzamen.

DE OPDRACHT

  • Ontwikkel op korte termijn (minder dan een week) een flyer en een relatiegeschenk of gadget, die we kunnen uitdelen aan kmo’s uit het Hageland. 
  • Het resultaat moet duurzaam zijn, dus liefst met gerecycleerde materialen en lokaal gemaakt. 
  • Er is maar een beperkt budget voorzien.

DE OPLOSSING

Pergamino combineerde de flyer en de nuttige gadget in 1 oplossing: een A5-schriftje van gerecycleerd papier, dat door Graveeratelier Leer & Meer uit Sint-Truiden voorzien werd van een tekst, info en de wieken van een windmolen.

Het idee achter de wieken: Of je nu de energie-efficiëntie wil verbeteren, de restwarmte wil valoriseren of het aandeel hernieuwbare energie wil verhogen, door deel te nemen aan het energieproject van HagelandStroomt, hoef je niet te kiezen. Het ‘windmolenrad van Fortuin’ duidt de 3 oplossingen aan waarrond gewerkt zal worden. 

HET RESULTAAT

Storytelling met flyers en gadgets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven