Hoeveel kost een consultant storytelling?

Wat kost storytelling?

Tja, hoeveel kost een auto? Tussen de 1.000 en de 100.000 euro, afhankelijk van de staat, de opties en het merk. De tariefvork is niet zo groot bij consultants storytelling maar doordacht kiezen, blijft de boodschap.

Stel jezelf vooraf de volgende vragen en ga na of de antwoorden matchen met de consultant die je wil engageren:

  • Waarvoor wil ik storytelling gebruiken in mijn organisatie? Gaat het om een afgelijnde opdracht of is het niet zo duidelijk wat de opdracht concreet inhoudt? (Tip: in het ideale geval vormt de storytellingstrategie de basis voor alle communicatie in je bedrijf. Het is het fundament van je communicatie, marketing, public relations.)
  • Welke kennis en ervaring zijn er nodig om onze activiteiten, producten en sector goed te begrijpen?
  • Welke organisaties in onze sector of daarbuiten hebben hun storytelling goed op orde? Zoek voorbeelden die jezelf aanspreken en vergelijk ze met werk van de consultant die je wil inzetten.
  • Welke input heb ik zelf al klaarliggen bij de start van het project? Of moet de storytelling consultant van nul beginnen?
  • Heb ik zelf expertise en ervaring in storytelling of leg ik de verantwoordelijkheid volledig in de handen van de consultant?
  • Werk ik liefst 1 op 1 of wil ik dat de storyteller een back-up of een team achter zich heeft?
  • Welk budget wil ik spenderen aan deze opdracht?

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, zal je beroep willen doen op een startende storyteller of op een ervaren rot in het vak; op iemand die eerst de strategie uittekent en een actieplan in elkaar bokst of op een uitvoerende kracht die vooral als copywriter aan de slag gaat; op een consultant met ervaring in jouw sector of op een generalist; op een storyteller met journalistieke ervaring of op eentje met marketingervaring. En al deze talenten en capaciteiten bepalen mee het uurtarief en de snelheid van uitvoering.

Bij Pergamino werken we aan een uurtarief tussen de 90 euro/uur en de 120 euro/uur, afhankelijk van de strategische input die nodig is en de duur van de opdracht. Je vindt zeker ook storytellers aan 50 euro/uur en je zal er ook vinden aan 150 euro/uur. ChatGPT doet het gratis.

Wil je weten of de Pergamino-consultants een goeie match zijn voor het project dat je voor ogen hebt? Contacteer ons voor een online kennismakingsgesprek.

Hoeveel kost een consultant storytelling?
Schuiven naar boven